En els primers estudis de façana per Ca la Pilar i Ca la Cristina, es proposa donar continuïtat als dos habitatges amb el tractament de la planta baixa.
Com a primera opció es contempla treballar amb obra de fàbrica ceràmica a cara vista. A partir d’una peça ceràmica manual s’estudiaran els diferents aparells ceràmics, és a dir, les diferents disposicions i lligams entre peces.
El que es pretén és evitar un tractament homogeni de tota la superfície, que podria resultar massa pesat (sobretot en el cas de Ca la Pilar, amb una longitud de façana considerable). Però a la vegada es vol marcar el volum en planta baixa, donar-li pes… Una contradicció!
L’opció que es dóna és la d’utilitzar diferents aparells ceràmics, ja sigui per construir les parts cegues del mur, com per desdibuixar-lo en gelosies que amaguin les obertures que cal filtrar: les corresponents a les parts més privades de l’habitatge (banys) i les que deixen passar la llum del sol a través de la façana orientada a oest.
Casa de camp a Villorba di Sacile, Pordenone, Itàlia. Elasticospa i Elastico3.
Casa moderna de maó a Nanjing, Xina. Atelier Zhanglei.
La Seca Espai Escènic Brossa a Barcelona. Meritxell Inaraja.
Assecador de tabac a Puente del Arzobispo, Toledo.
Fondation Maeght, Saint Paul de Vence, França. Josep Lluís Sert.
Barana de jardí.
(Al tauler sobre gelosies del nostre pinterest trobareu tots els enllaços a la font de les imatges que apareixen en el post.)