Molt satisfets de veure el nostre projecte d’adequació de la sendera al Castell de Móra d’Ebre, publicat a la revista On Diseño!
El darrer número de la publicació, Paisajismo. Arquitectura y medio ambiente, inclou un article de la intervenció paisatgística.
“La recuperació de la sendera com a passeig que connecta el patrimoni natural amb el patrimoni cultural del territori obre noves possibilitats de cara a un potencial turisme fluvial, però sobretot descobreix racons i visuals als veïns de la població. La nova geometria d’aquesta drecera es desenvolupa entre els horts, les oliveres i els atzavares, i amb la mirada posada sobre l’albereda i el paisatge de ribera. El traçat creua els talussos buscant la plena integració en el paisatge.”
L’exposició es podrà visitar fins el dia 29 de setembre.
UDEU ha realitzat el disseny de l’espai i de la museografia, recuperant el sistema tangram que vam dissenyar per una exposició anterior, Imatges per creure, en el mateix Saló del Tinell del conjunt històric de la Plaça del Rei.
A partir d’un joc de taula, el tangram, s’estableixen unes regles del joc per disposar els elements en l’espai. El suport museogràfic està format per elements modulars que atorguen versatilitat al sistema. Això permet l’adequació de diferents continguts a l’espai del Saló del Tinell, així com l’adaptació d’exposicions itinerants a nous espais, de diferents dimensions. A més a més, les estructures són desmuntables i fàcilment apilables per optimitzar l’espai d’emmagatzematge i el transport.
Aquest dimarts dia 22 hem inaugurat l’exposició Imatges per Creure. Catòlics i Protestants a Europa i Catalunya, segles XVI-XVIII al Museu de Lleida, itinerància de l’exposició homònima que va acollir el Museu d’Història de Barcelona l’any 2017. Des d’UDEU vam dissenyar el suport museogràfic i la gràfica dels continguts de l’exposició al MUHBA. En aquesta ocasió ens hem fet càrrec de les adaptacions per aquest nou espai.
Avui 17 de gener, estrenem Afanys d’amor perduts, dirigida pel Pere Planella,al Teatre Nacional de Catalunya, “una de les comèdies més celebrades i enginyoses de Shakespeare sobre l’amor i la raó”.
Des d’UDEU, l’Adelina Casanova -en col·laboració amb l’escenògrafa Bibiana Puigdefàbregas- ha treballat en el disseny escenogràfic de l’obra.
Us animem a veure-la a la Sala Petita del TNC fins el dia 24 de febrer.
Fotografies de David Ruano | TNC
FITXA ARTÍSTICA
Autoria William Shakespeare
Direcció Pere Planella
Traducció
Salvador Oliva
Adaptació
Roger Cònsul i Pere PlanellaPere Planella
Amb David Anguera, Maria Calvet, Queralt Casassayas, Sara Espígul, Sílvia Forns, Oriol Genís, Carles Martínez, Aleix Melé, Pep Anton Muñoz, Laura Pau, Arnau Puig, Mima Riera y Peter Vives
Escenografia Bibiana Puigdefàbregas i Adelina Casanova (UDEU Arquitectura)
Vestuari Miriam Compte
Il·luminació Bernat Tresserra
So Àlex Polls
Música Xavier Albertí
Moviment Roberto G. Alonso
Caracterització Àngels Salinas
Dicció Roser Güell
Ajudanta de direcció Ester Villamor
Ajudanta de vestuari Nidia Tusal
Construcció d’escenografia
Castells i Planas
Confecció de vestuari Sastreria Goretti Puente
Sastreria Señor
Sastreria IT
Sastreria Baseiria
Molt contents per la selecció als premis FAD 2018 en la categoria de Ciutat i paisatge pel projecte d’UDEU per la recuperació de la sendera al Castell de Móra d’Ebre.
El passat 7 de març UDEU va participar en la inauguració de l’exposició Arquitectures en el paisatge / Catalunya 2000-2017. L’acte organitzat per la demarcació de l’Ebre del COACva tenir lloc en els Reals Col·legis de Tortosa. L’Adelina Casanova i el Sergi Ventosa van explicar el projecte de l’Antiga Fusteria, que forma part de l’exposició. Van presentar també la recuperació de la sendera al Castell de Móra d’Ebre.